Info

 

Pohjois-Karjalan Seta Hobiles ry

Hobiles on Setan maakunnalinen jäsenjärjestö Pohjois-Karjalassa.. Hobiles järjestää erilaista sateenkaarevaa toimintaa aina vertaisryhmistä ja lukupiiristä sateenkaaribileisiin ja elokuvailtoihin. Ajankohtaisista tapahtumista löydät lisätietoa etusivultamme.

Hobilesin voi pyytää vierailemaan kouluihin, oppilaitoksiin tai työpaikoille. Lisätietoja koulutuksista saat sähköpostitse osoitteesta pj(a)hobiles.fi.

Hobiles järjestää jokakeväisen Pohjois-Karjala Priden, josta löydät lisätietoa pride-viikon kotisivulla.

HALLITUS 2019

Puheenjohtaja / Chair: Jussi Hermaja ( pj[a]hobiles.fi, 046 61 39 884)

”Toimin tässä puheenjohtajana nyt kolmatta kautta. Yritän luoda ja pitää yllä yhdistyksemme yhdessä tekemisen meininkiä, jossa kaikki osaavat vähän kaikkea ja kykenevät mihin vain. Pyöritän byrokratiaa, katson että rahat koko palettiin riittää ja pidän huolta kokonaisuudesta. Vastuu nettisivuista, FB:stä ja yleensä ulkoisesta viestinnästä on miulla kun syntipukkia haetaan. Olennaista on, että viestimme kuuluu kauas ja kirkkaasti. Edistystä sateenkaariväen elinoloissa on tapahduttava joka päivä (ja yölläkin)!”

 

Varapuheenjohtaja: Iiris Lehto (vpj[a]hobiles.fi):

Olen Iiris, Pohjois-Karjalan Setan varapuheenjohtaja. Vastuullani on mm. elokuvailtojen järjestäminen ja teen myös koulutuksia. Vapaa-aikanani sauvakävelen, pyöräilen sometan, shippaan ja katson saippuasarjoja. Etsin usein myös elämäni suuntaa.”

 

Sihteeri / Secretary: Iida Kärkkäinen ( sihteeri[a]hobiles.fi):

Olen Iida Kärkkäinen, 30-vuotias kaupungissa asuva maalainen.
Vahvimmin identifioidun kasvattajaksi ja se on ohjannut niin opintojeni kuin työelämänikin polkuja. Erityisesti tasa-arvoon ja yhdenvertaisuuteen kasvattaminen tuntuu mun jutulta. ”Maailma muuttuu kasvattamalla.” – P. Freire.
Voimaa, energiaa ja ajatuksia (toisaalta myös ajatusten nollausta) saan kirjoituksista ja musiikista – enimmäkseen toisten tekemistä – mutta toisinaan myös itse niiden luomisesta. Pohjois-Karjalan Setan sihteerin tehtävä on minun ensimmäinen luottamustehtävä hallituksessa ja olen siitä kovin ylpeä.

 

Taloudenhoitaja: Anni Rannikko

”Moikka! Olen Pohjois-Karjalan setan taloudenhoitaja Anni. Pidän metsästä, maalaisasioista, tapahtumien järjestämisestä ja lukupiireistä. Haluaisin oppia soittamaan haitaria. Vastuulleni kuuluu yleinen sateenkaaripolitikointi, sekalaiset paperihommat ja osittain myös viestintä. Olen myös häirintäyhdyshenkilö.”

 

Hallituksen jäsen: Seve Hujanen

”Olen Severi Hujanen 24-vuotias, Pohjois-Karjalan Seta Hobiles ry:n hallituksen jäsen ja valtakunnallisen Setan nuoristoimikunnan puheejohtaja vuonna 2018. Ammatiltani olen lähihoitaja. Toimin Hobilesin nuortenryhmän ja transryhmän ohjaajana. Ryhmien ohella päivittelen myös Hobiles ry:n instagram-tilejä ja Pohjois-Karjalan Setan facebook-sivuja. Vapaa-aikaani vietän elokuvia, sarjoja ja RuPaul’s Drag racea katsellen. Kiinnostuksen kohteisiini kuuluu myös kosmetiikka ja hyvä ruoka. Mottoni on: ”When you feel like there’s no way out. Love is the only way.”

 

Hallituksen jäsen: Paju Mikkonen

”Hei olen Paju, joensuulainen monitaitaja ja yhden lapsen lähivanhempi. Olen kiinnostunut vaikuttamisesta ja yhdistystyöskentelystä. Harrastuksiin kuuluu kaikenlaisien käsitöiden ja taiteiden tekeminen sekä ajantasalla pysyminen erityisesti seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin vaikuttavista yhteiskunnallisista asioista.”

 

Hallituksen jäsen: Alia Dannenberg

”Olen Alia Dannenberg, FT, KTM, talousalan yrittäjä ja valtakunnallisen Setan varapuheenjohtaja vuodelle 2019. Pidän teestä, suklaasta, ja lainopilliset kykyni riittävät ihmisten oikeuksien puolustamiseen. Toinen nimeni Asha on avestaa ja tarkoittaa sekä totuutta että oikeudenmukaisuutta. Shakkia pelaan SM-tasolla, ja olen ensimmäinen shakkiolympialaisissa pelannut transnainen.”

Hallituksen varajäsen: Emma Pölönen

”Olen Emma, Pohjois-Karjalan Setan hallituksen varajäsen. Olen pesäpalloileva penkkiurheilija. Kesäisin minut löytää pesäpallokentältä tai -katsomosta. Talvisin vapaa-aikani täyttävät hiihtolajien ja jääkiekon seuraaminen sekä maailman menon ihmettely.”

Hallitukseen kuuluu lisäksi Olli Salmela (varajäsen)

.

In English
Pohjois-Karjalan Seta is a member association of Sexual Equality (Seta ry, which is the national LGBT association). We organize peer-group meetings, parties, hobbies, and cultural events for LGBT-people.

You can find more information about our upcoming events on our Facebook page. Every year in May we organize the North Karelia Pride Festival.

Historiaa

Joensuussa on toiminut Seta ry:n jäsenjärjestö jo pitkään. Kesän 2003 aikana muutaman joensuulaisen porukka alkoi pohtia mahdollisuutta perustaa kokonaan uusi yhdistys ennemmin kuin elvyttää vanha, Joensuun SETA. Perustamiskokous pidettiin 2.9.2003 Ravintola Lyyran kabinetissa. Kokouksessa oli selvää nimetä yhdistys Joensuun seudun seksuaaliseksi tasavertaisuudeksi, mutta yhdistykselle haluttiin myös lisänimi, jonka keksiminen annettiin vastavalitun hallituksen tehtäväksi. Ensimmäisessä hallituksen kokouksessa päätettiin nimestä Hobiles.

Syksyllä 2004 silloinen hallituksen jäsen ehdotti, että Hobiles järjestäisi seuraavana keväänä kulttuuritapahtuman. Lähes puolen vuoden suunnittelun ja toteutuksen jälkeen Hohto – Joensuun sateenkaarikulttuuritapahtuma kokosi yhteen ihmisiä lähiseudulta ja kauempaa. Tapahtumaa on järjestetty siitä lähtien joka vuosi. Vuodesta 2016 alkaen tapahtumaviikko on kulkenut nimellä Pohjois-Karjala Pride.

Keväällä 2005 aloittivat säännöllisen toimintansa Hobilesin tapaamis- ja harrastusryhmät. Vertaisryhmätoiminta on yksi Hobilesin keskeisimmistä toimintamuodoista. Ryhmiä perustetaan joustavasti tarpen mukaan. Hobilesissa on seuraavia ryhmiä, joista osa on tauolla, osa hyvin aktiivisia: Joensuun nuorten ryhmä, Lieksan nuorten ryhmä, Aikuisten ryhmä, Transryhmä, Transihmisten läheiset, Sateenkaariperheet, English group, Lukupiiri. Ryhmien tapaamisajat löydät jatkuvasti päivittyvästä kalenteristamme.