Info

 

hobiles_logo_outl21

Pohjois-Karjalan Seta Hobiles ry

Hobiles on Setan maakunnalinen jäsenjärjestö Pohjois-Karjalassa.. Hobiles järjestää erilaista sateenkaarevaa toimintaa aina vertaisryhmistä ja lukupiiristä sateenkaaribileisiin ja elokuvailtoihin. Ajankohtaisista tapahtumista löydät lisätietoa etusivultamme.

Hobilesin voi pyytää vierailemaan kouluihin, oppilaitoksiin tai työpaikoille. Lisätietoja koulutuksista saat sähköpostitse osoitteesta pj(a)hobiles.fi.

Hobiles järjestää jokakeväisen Pohjois-Karjala Priden, josta löydät lisätietoa pride-viikon kotisivulla.

Yhteystiedot – Contact information

Puheenjohtaja / Chair
Jussi Hermaja
pj[a]hobiles.fi
041 7952 509

Varapuheenjohtaja / Vice chair
Roope Tiihonen
vpj[a]hobiles.fi

Sihteeri / Secretary
Laura Hovilainen
sihteeri[a]hobiles.fi

Taloudenhoitaja / Treasurer
Jyrki Laakkonen
jyrki[a]hobiles.fi

Hallituksen jäsenet / Members of the board
Anni Rannikko
Nina Simonen
Eero Saukkonen (varajäsen)
Iiiris Lehto(varajäsen)

In English
Hobiles is a member association of Sexual Equality (Seta ry, which is the national LGBT association). We organize peer-group meetings, parties, hobbies, and cultural events for LGBT-people.

You can find more information about our upcoming events on etusivu (the front page). Every spring Hobiles organizes the North Karelia Pride. The next pride week will take place in May 2017.

Historiaa

Joensuussa on toiminut Seta ry:n jäsenjärjestö jo pitkään. Kesän 2003 aikana muutaman joensuulaisen porukka alkoi pohtia mahdollisuutta perustaa kokonaan uusi yhdistys ennemmin kuin elvyttää vanha, Joensuun SETA. Perustamiskokous pidettiin 2.9.2003 Ravintola Lyyran kabinetissa. Kokouksessa oli selvää nimetä yhdistys Joensuun seudun seksuaaliseksi tasavertaisuudeksi, mutta yhdistykselle haluttiin myös lisänimi, jonka keksiminen annettiin vastavalitun hallituksen tehtäväksi. Ensimmäisessä hallituksen kokouksessa päätettiin nimestä Hobiles.

Syksyllä 2004 silloinen hallituksen jäsen ehdotti, että Hobiles järjestäisi seuraavana keväänä kulttuuritapahtuman. Lähes puolen vuoden suunnittelun ja toteutuksen jälkeen Hohto – Joensuun sateenkaarikulttuuritapahtuma kokosi yhteen ihmisiä lähiseudulta ja kauempaa. Tapahtumaa on järjestetty siitä lähtien joka vuosi. Vuodesta 2016 alkaen tapahtumaviikko on kulkenut nimellä Pohjois-Karjala Pride.

Keväällä 2005 aloittivat säännöllisen toimintansa Hobilesin tapaamis- ja harrastusryhmät. Vertaisryhmätoiminta on yksi Hobilesin keskeisimmistä toimintamuodoista. Ryhmiä perustetaan joustavasti tarpen mukaan. Hobilesissa on seuraavia ryhmiä, joista osa on tauolla, osa hyvin aktiivisia: Joensuun nuorten ryhmä, Lieksan nuorten ryhmä, Aikuisten ryhmä, Transryhmä, Transihmisten läheiset, Sateenkaariperheet, English group, Lukupiiri. Ryhmien tapaamisajat löydät jatkuvasti päivittyvästä kalenteristamme.