Info

 

Pohjois-Karjalan Seta Hobiles ry

Hobiles on Setan maakunnalinen jäsenjärjestö Pohjois-Karjalassa.. Hobiles järjestää erilaista sateenkaarevaa toimintaa aina vertaisryhmistä ja lukupiiristä sateenkaaribileisiin ja elokuvailtoihin. Ajankohtaisista tapahtumista löydät lisätietoa etusivultamme.

Hobilesin voi pyytää vierailemaan kouluihin, oppilaitoksiin tai työpaikoille. Lisätietoja koulutuksista saat sähköpostitse osoitteesta pj(a)hobiles.fi.

Hobiles järjestää jokakeväisen Pohjois-Karjala Priden, josta löydät lisätietoa pride-viikon kotisivulla.

Hallituksen esittely ja yhteystiedot / Board

”Toimin tässä puheenjohtajana nyt toista kautta. Yritän luoda ja pitää yllä yhdistyksemme yhdessä tekemisen meininkiä, jossa kaikki osaavat vähän kaikkea ja kykenevät mihin vain. Pyöritän byrokratiaa, katson että rahat koko palettiin riittää ja pidän huolta kokonaisuudesta. Vastuu nettisivuista, FB:stä ja yleensä ulkoisesta viestinnästä on miulla kun syntipukkia haetaan. Olennaista on, että viestimme kuuluu kauas ja kirkkaasti. Edistystä sateenkaariväen elinoloissa on tapahduttava joka päivä (ja yölläkin)!”

– Puheenjohtaja / Chair: Jussi Hermaja, pj[a]hobiles.fi, 046 61 39 884

”Olen Roope Tiihonen, Pohjois- Karjalan Seta hobiles ry:n varapuheenjohtaja. Opiskelen viimeisin vuoden lähihoitajaksi, mielenterveys- ja päihdeosaamisalalla. Harrastuksina lenkkeily, elokuvat.”

-Varapuheenjohtaja / Vice chair: Roope Tiihonen, vpj[a]hobiles.fi

”Moikka! Olen Hobilesin sihteeri Anni. Pidän metsästä, maalaiselämästä, tapahtumien järjestämisestä ja lukupiireistä. Haluaisin oppia soittamaan haitaria. Työkseni tutkin nuorisokulttuurien yhdenvertaisuus-kysymyksiä. Hobilesissa vastuulleni kuuluu lukupiirin järjestämistä, yleistä sateenkaaripolitikointia, sekalaisia paperihommia ja viestintää.”

-Sihteeri / Secretary: Anni Rannikko, sihteeri[a]hobiles.fi

”Hoidan taloutta.”

-Taloudenhoitaja / Treasurer: Jyrki Laakkonen, jyrki[a]hobiles.fi

”Olen Severi Hujanen 24-vuotias, Pohjois-Karjalan Seta Hobiles ry:n hallituksen jäsen ja valtakunnallisen Setan nuoristoimikunnan puheejohtaja vuonna 2018. Ammatiltani olen lähihoitaja. Toimin Hobilesin nuortenryhmän ja transryhmän ohjaajana. Ryhmien ohella päivittelen myös Hobiles ry:n instagram-tilejä ja Pohjois-Karjalan Setan facebook-sivuja. Vapaa-aikaani vietän elokuvia, sarjoja ja RuPaul’s Drag racea katsellen. Kiinnostuksen kohteisiini kuuluu myös kosmetiikka ja hyvä ruoka. Mottoni on: ”When you feel like there’s no way out. Love is the only way.”

-Hallituksen jäsen: Seve Hujanen

”At this moment I am learning Finish language and cooperating with female artists who are involved in theater work with wound-able groups. I am playing percussion drums and handcrafting colorful bracelets. I would like to help people with coming out struggles with my workshops and lectures. also helping ”lesbian” kind not to be vanished from this planet.”

-Hallituksen jäsen: Biljana Stankovic Lori

”Hi! My name is Dalva. Olen hallituksen jäsen sekä vedän englanninkielistä Joensuu LGBTIQ Hangout- ryhmää. P-K Priden järjestelytehtävät ovat myös osa mukavaa vapaaehtoistyötäni. Opiskelen kulttuurintutkimuksen maisteriohjelmassa perinteentutkimusta ja työskentelen osa-aikaisesti ohjaajana päihdekuntoutuksessa. Vapaa-ajalla nautin metallimusiikista, elokuvista, lukemisesta ja ystävieni seurasta.”

-Hallituksen jäsen: Dalva Lamminmäki

”Olen Iiris, hallituksen varajäsen ja yhteiskuntatieteilijä. Pohjois-Karjalan Setassa olen toiminut aikuistenryhmän vetäjänä ja liikuntavastaavana. Vapaa-aikanani sauvakävelen, Facebookaan, katson tositelevisiota ja etsin elämäni suuntaa.”

-Hallituksen jäsen (vara): Iiris Lehto

Hallitukseen kuuluu lisäksi Nina Simonen (varajäsen).

In English
Hobiles is a member association of Sexual Equality (Seta ry, which is the national LGBT association). We organize peer-group meetings, parties, hobbies, and cultural events for LGBT-people.

You can find more information about our upcoming events on our Facebook page. Every year in May Hobiles organizes the North Karelia Pride.

Historiaa

Joensuussa on toiminut Seta ry:n jäsenjärjestö jo pitkään. Kesän 2003 aikana muutaman joensuulaisen porukka alkoi pohtia mahdollisuutta perustaa kokonaan uusi yhdistys ennemmin kuin elvyttää vanha, Joensuun SETA. Perustamiskokous pidettiin 2.9.2003 Ravintola Lyyran kabinetissa. Kokouksessa oli selvää nimetä yhdistys Joensuun seudun seksuaaliseksi tasavertaisuudeksi, mutta yhdistykselle haluttiin myös lisänimi, jonka keksiminen annettiin vastavalitun hallituksen tehtäväksi. Ensimmäisessä hallituksen kokouksessa päätettiin nimestä Hobiles.

Syksyllä 2004 silloinen hallituksen jäsen ehdotti, että Hobiles järjestäisi seuraavana keväänä kulttuuritapahtuman. Lähes puolen vuoden suunnittelun ja toteutuksen jälkeen Hohto – Joensuun sateenkaarikulttuuritapahtuma kokosi yhteen ihmisiä lähiseudulta ja kauempaa. Tapahtumaa on järjestetty siitä lähtien joka vuosi. Vuodesta 2016 alkaen tapahtumaviikko on kulkenut nimellä Pohjois-Karjala Pride.

Keväällä 2005 aloittivat säännöllisen toimintansa Hobilesin tapaamis- ja harrastusryhmät. Vertaisryhmätoiminta on yksi Hobilesin keskeisimmistä toimintamuodoista. Ryhmiä perustetaan joustavasti tarpen mukaan. Hobilesissa on seuraavia ryhmiä, joista osa on tauolla, osa hyvin aktiivisia: Joensuun nuorten ryhmä, Lieksan nuorten ryhmä, Aikuisten ryhmä, Transryhmä, Transihmisten läheiset, Sateenkaariperheet, English group, Lukupiiri. Ryhmien tapaamisajat löydät jatkuvasti päivittyvästä kalenteristamme.